Založ si blog

Primátorov pekár a pekárov primátor

Páni inžinieri, lekári, pekári, chopte sa lopaty…

Náš pán primátor vám dáva možnosť spraviť pre toto mesto niečo užitočné. Sám vymyslel know-how k aplikácii, ktorá stála 65 000 eur, a cez ktorú si budete môcť „adoptovať svoj CHODNÍK“. Aby mesto ušetrilo, poskytne vám možnosť starať sa, odhŕňať, soliť a čistiť svoju časť chodníka. Samozrejme, nie zadarmo. Bude vám za to platiť. A isteže, právnu zodpovednosť si ponechá. Nemusíte sa báť.

Vám ostane len zodpovednosť „svedomia“. Ak by ste náhodou, niektoré ráno pre vysoké teploty, chorobu prípadne z iného dôvodu nemohli vstať z postele a odpratať svoj kúsok chodníka, a nebodaj by sa niekto zranil, udrel si hlavu a zomrel /ako sa to stalo v zime priamo pred magistrátom/, tak vedzte, že nič sa nedeje. Je to v poriadku. S výčitkami svedomia sa ľahko vysporiadate. Aby mesto ušetrilo.

A potom možno dostanete ďalšiu šancu „adoptovať si svoju ELEKTRIČKOVÚ TRAŤ“, ktoré sú v dezolátnom stave. Napríklad na sídlisku Nad Jazerom, kde sa zrušil už rozbehnutý tender a kde sa každým dňom čaká len na nešťastie. Mohli by ste si opraviť ten svoj kúsok trate.

Potom možno príde ďalšia šanca „adoptuj si svoju KACHLIČKU na plavárni“

Potom možno ….

 

„Tady je tesař, klempíř, zedník a ten, co otesává kameny je kameník
a tady služka, oráč, kamnář, ten když se umeje, je k nepoznání kominík.
Ten dláždí ulice, ten kove podkovy, ta krmí slepice, ta peče cukroví.
Ten umí to a ten zas tohle a všichni dohromady udělají moc.“

 


Košický skener – Nechajte nášho primátora na pokoji

04.08.2020

To, že primátor v minulom roku prejedol a prepil so svojimi kolegami 70 000 EUR z reprefondu je úplne v poriadku. Neviem prečo tá masívna kritika. Len splnil, to čo sľúbil, že bude podporovať lokálnych podnikateľov. Preto míňali tisíce na jedlo a alkohol v košických reštauráciách. A okrem toho, na tých obedoch do neskorých nočných hodín, určite riešili dôležité [...]

Košický skener – zdanie transparentnosti alebo Mesto vs. Kraj 1 : 0

30.07.2020

Dnes stručne. Dovolím si tvrdiť, že pre väčšinu z nás je podstatným parametrom transparentnosti, otvorené hospodárenie župy a mesta s pridelenými finančnými prostriedkami. Slovom „otvorené“ mám na mysli možnosť kontroly objednávok, zmlúv a faktúr. Zjednodušene povedané, mať možnosť kontroly, či samospráva alebo mesto nerealizuje predražené nákupy. Pozrel [...]

Košický skener – Lesk a bieda košických cyklotrás

12.07.2020

Ak na vás uverejnená fotografia pána Polačeka, na jeho predvolebnom billboarde pôsobí tak, že prichádza komunálny politik, ktorý to s problematikou cyklodopravy v Košiciach myslí vážne, že prinesie nový vietor a urobí viac, ako jeho predchodca, tak v nasledujúcich riadkoch vám priblížim skutočný stav, lesk a biedu košických cyklotrás. Odkryjeme marketingovú hmlu [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 23588x
Priemerná čítanosť článkov: 3370x

Autor blogu

Kategórie