Založ si blog

Košický skener – Ako idú do kopy úsporné opatrenia a odmeny za 30 000 Eur?

Ako je možné robiť úsporné opatrenia na jednej strane a na druhej strane rozdať na odmenách 30 000 Eur?  U nás to možné je, lebo my máme zázračného predsedu, ktorý realizuje úsporné opatrenia a šmahom ruky rozdá odmeny, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani Macron. Odhadovaný výpadok príjmov Košického kraja pre koronakrízu je podľa hovorkyne pani Terezkovej 22 miliónov Eur. Ešte 31.mája sa v článku Košického Korzára pán predseda Trnka vyjadroval k situácii ohľadom výpadku príjmov kraja, nasledovne :

„Aktuálne zvažujeme a postupne realizujeme úsporné opatrenia, ktoré majú za cieľ zmierniť negatívny dopad krízy na rozpočet kraja….“

Úsporné opatrenia by zaviedol každý správny gazda. Ak sa blíži obdobie výpadku príjmov, je na mieste odložiť výdavky, ktoré nie sú „životne dôležité“.

No na facebookovom statuse poslanec mesta Michal Djordjevič uverejnil 17. júna príspevok TRNKA ROZDÁVAL SVOJIM NAJBLIŽŠÍM ODMENY POĆAS PANDÉMIE, DOKOPY SA ÚDAJNE ROZDALO 30 000 €“ Medzi odmenenými boli dvaja zamestnanci kancelárie predsedu a dokonca aj riaditeľ úradu KSK. Toľko status pána poslanca, ktorý informoval aj o tom, že niektorí zamestnanci pritom niekoľko dní ostali doma na 60% platu. Priložil aj vyjadrenie kraja k info žiadosti, ktorú v predmetnej veci podal.

Citujem z uvedeného vyjadrenia : „Z balíka odmien za aktivity a zásluhy počas pandémie Covid 19, ktorý uvádzate (údajné vyplatenie 30 000 €), z kancelárie predsedu (8 zamestnancov) mali vyplatené odmeny 2 zamestnanci. Komunikačné oddelenie (3 zamestnanci) a marketingové oddelenie (4 zamestnanci) neboli vyplatené odmeny“

Záver a hodnotenie

Objektívne je možné z tejto informácie potvrdiť len to, že odmena bola vyplatená dvom zamestnancom z kancelárie predsedu. Koľko ďalších zamestnancov odmenu dostalo a v akej výške, nie je možné určiť. Pozitívne hodnotíme aktivitu pána poslanca Djordjeviča, lebo bez zverejnenia, by sa o týchto výdavkoch bežný občan nedozvedel. Je na zvážení každého čitateľa-občana-platcu daní, či vyplatenie odmien vo výške 30 000 € je v poriadku, hlavne v čase zavádzania úsporných opatrení, ktoré vedenie kraja údajne realizuje.

 

 

Zdroje :

https://www.facebook.com/djordjevic.michal/

https://kosice.korzar.sme.sk/c/22415761/kosicka-zupa-pride-pre-koronakrizu-o-asi-22-milionov-eur.html

 

 

Čo je KOŠICKÝ SKENER ?

Snahou je upozorňovať na problémy, ale aj úspechy mesta Košice, jeho okolia a Košického kraja. Keďže politikom sa nedôveruje, politici sa kontrolujú a to platí aj pre komunálnu politiku, zvolil som tento formát. V najbližších dieloch uverejním emailovú adresu, na ktorú bude možné zasielať vaše postrehy, informácie a skúsenosti s fungovaním mesta a kraja. Výsledkom by malo byť ich transparentnejšie pôsobenie a vyššia kvalita života nás všetkých. Komunálna politika ma priamy dosah na náš každodenný život a preto je dôležité upozorňovať na činnosť vedenia a poslancov, ktorí sú platení z našich daní. Ďalším dôvodom je fakt, že občan nemá počas funkčného obdobia volených zástupcov veľa možností na zmenu stavu, ktorý nezodpovedá ich predvolebným sľubom. Objektívna kritika aj cestou otvorených článkov, je znak demokracie. Akákoľvek snaha o jej potlačenie je prejavom potláčania slobody prejavu.

 

 

Primátorov pekár a pekárov primátor

03.10.2020

Páni inžinieri, lekári, pekári, chopte sa lopaty… Náš pán primátor vám dáva možnosť spraviť pre toto mesto niečo užitočné. Sám vymyslel know-how k aplikácii, ktorá stála 65 000 eur, a cez ktorú si budete môcť „adoptovať svoj CHODNÍK“. Aby mesto ušetrilo, poskytne vám možnosť starať sa, odhŕňať, soliť a čistiť svoju časť chodníka. Samozrejme, [...]

Košický skener – Nechajte nášho primátora na pokoji

04.08.2020

To, že primátor v minulom roku prejedol a prepil so svojimi kolegami 70 000 EUR z reprefondu je úplne v poriadku. Neviem prečo tá masívna kritika. Len splnil, to čo sľúbil, že bude podporovať lokálnych podnikateľov. Preto míňali tisíce na jedlo a alkohol v košických reštauráciách. A okrem toho, na tých obedoch do neskorých nočných hodín, určite riešili dôležité [...]

Košický skener – zdanie transparentnosti alebo Mesto vs. Kraj 1 : 0

30.07.2020

Dnes stručne. Dovolím si tvrdiť, že pre väčšinu z nás je podstatným parametrom transparentnosti, otvorené hospodárenie župy a mesta s pridelenými finančnými prostriedkami. Slovom „otvorené“ mám na mysli možnosť kontroly objednávok, zmlúv a faktúr. Zjednodušene povedané, mať možnosť kontroly, či samospráva alebo mesto nerealizuje predražené nákupy. Pozrel [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 23581x
Priemerná čítanosť článkov: 3369x

Autor blogu

Kategórie