Založ si blog

Košický skener – Nechajte nášho primátora na pokoji

To, že primátor v minulom roku prejedol a prepil so svojimi kolegami 70 000 EUR z reprefondu je úplne v poriadku. Neviem prečo tá masívna kritika. Len splnil, to čo sľúbil, že bude podporovať lokálnych podnikateľov. Preto míňali tisíce na jedlo a alkohol v košických reštauráciách. A okrem toho, na tých obedoch do neskorých nočných hodín, určite riešili dôležité veci. Nie, len tak mirnix-dirnix prepili HDP Kamerunu.

zdroj: pravda.sk

Určite tam neriešil maličkosti typu oprava chodníkov, alebo sociálna pomoc, ale riešili pre Košičanov minimálne lietajúce autá a hyperloopy. Preto si myslím, že to bola dobrá investícia z našich daní. A to, že si pre seba kupovali tresku, žuvačky, vreckovky je úplne pochopiteľné. Skúste vyjsť z primátorovho platu, keď platíte viac za MHD, za odvoz smeti, za daň z nehnuteľnosti cez 200%,  len preto, že niekto na meste pozdvíhal ceny. Je jasné, že na konci mesiaca nevychádza na tresku zo svojho. A to, čo spomínal poslanec Jakubov, že z repre minuli viac, ako 7 krajských miest do kopy, by som tiež nebral ako tragédiu. Nemôžeme predsa nechať primátora aby nám pochudol, nebodaj zomrel od hladu. To by bola pre toto mesto obrovská škoda.

Košický Skener na Facebooku :

 

 

 

Primátorov pekár a pekárov primátor

03.10.2020

Páni inžinieri, lekári, pekári, chopte sa lopaty… Náš pán primátor vám dáva možnosť spraviť pre toto mesto niečo užitočné. Sám vymyslel know-how k aplikácii, ktorá stála 65 000 eur, a cez ktorú si budete môcť „adoptovať svoj CHODNÍK“. Aby mesto ušetrilo, poskytne vám možnosť starať sa, odhŕňať, soliť a čistiť svoju časť chodníka. Samozrejme, [...]

Košický skener – zdanie transparentnosti alebo Mesto vs. Kraj 1 : 0

30.07.2020

Dnes stručne. Dovolím si tvrdiť, že pre väčšinu z nás je podstatným parametrom transparentnosti, otvorené hospodárenie župy a mesta s pridelenými finančnými prostriedkami. Slovom „otvorené“ mám na mysli možnosť kontroly objednávok, zmlúv a faktúr. Zjednodušene povedané, mať možnosť kontroly, či samospráva alebo mesto nerealizuje predražené nákupy. Pozrel [...]

Košický skener – Lesk a bieda košických cyklotrás

12.07.2020

Ak na vás uverejnená fotografia pána Polačeka, na jeho predvolebnom billboarde pôsobí tak, že prichádza komunálny politik, ktorý to s problematikou cyklodopravy v Košiciach myslí vážne, že prinesie nový vietor a urobí viac, ako jeho predchodca, tak v nasledujúcich riadkoch vám priblížim skutočný stav, lesk a biedu košických cyklotrás. Odkryjeme marketingovú hmlu [...]

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Získa Slovensko všetkých 6,4 miliárd z plánu obnovy? Úradníci vládu kritizujú, Fico sa spolieha na nové zákony

28.04.2024 06:00

Najviac omeškaných míľnikov a problémov s implementáciou opatrení majú rezorty zdravotníctva, spravodlivosti a životného prostredia či vnútra. Slovensko môže prísť o miliardy eur.

Gay, gej homosexuáli, LGBTI, dúhový pochod,

Nový iracký zákon proti homosexualite počíta s trestom až 15 rokov väzenia

28.04.2024 05:49

Cieľom zákona je "chrániť irackú spoločnosť pred morálnou skazenosťou a volaním po homosexualite, ktoré zachvátilo svet".

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 23589x
Priemerná čítanosť článkov: 3370x

Autor blogu

Kategórie